Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Categories: Museus i arts per nens.

El CCCB és un consorci públic creat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) organitza i produeix exposicions, debats, festivals, concerts, programa cicles de cinema, cursos, conferències, fomenta la creació a partir de les noves tecnologies i llenguatges, impulsa la investigació artística en àmbits com el multimèdia, potencia la recerca en el format expositiu, exporta les seves produccions a altres centres culturals, museus i entitats d’àmbit nacional i internacional, alhora que genera debat, pensament i reflexió al voltant de la ciutat i l’espai públic com també sobre els temes que vertebren l’actualitat.

Així mateix el CCCB recull i posa a l’abast de tothom part del seu patrimoni, la seva memòria i l’arxiu en formats expositius, publicacions, arxius digitals, audiovisuals…

A més el nens menosr de 12 anys tenen entrada gratuïta.

Que podem fer amb els nens?

Consulteu el programa d’exposicions i, abans d’anar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, expliqueu als vostre fills el que aneu a veure. Així aconseguireu que estiguin atents durant la visita!  Un cop a dins les sales podeu fer-lis preguntes sobre el que heu parlat abans i convertir en un divertit joc l’experiència.

Us recomanem que aneu diumenge a la tarda, ja que l’entrada és gratuïta per tothom i després de la visita podreu anar al Mirador. El Mirador ocupa la cinquena planta del CCCB. A través de la façana de vidre es pot contemplar Barcelona des d’una perspectiva poc usual: el mar, el Barri Gòtic i la Ciutat Vella, Montjuïc, el Tibidabo i la torre Collserola. Un espai selecte i diàfan idoni per a fer un descans desprès de la visita.

Que podem fer el CCCB amb l’escola?

Aquest curs 2014-2015 oferim visites a sis exposicions adaptades sobretot al 3r cicle de Primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius, a més de grups d’adults.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona compta amb un programa de cinema d’animació.

El CCCB ha posat també de manifest el potencial del cinema d’animació com a eina educativa, i ha permès al CCCB Educació desenvolupar un seguit de propostes i activitats al seu voltant.

Diversos docents de nombroses escoles i instituts s’han adonat, des de fa anys, de la capacitat educativa del cinema d’animació i dels valors –curriculars i formatius- que comporta introduir-lo a les aules.

 

Dates de les exposicions curs 2014-2015: 

Big Bang Data: Fins al 26 d’octubre del 2014.

Sota el setge : Del 16 de setembre al 9 de novembre del 2014.

World Press Photo: Del 5 de novembre al 8 de desembre del 2014.

Piso piloto. Medellín & Barcelona: Del 13 de novembre del 2014 al 5 d’abril del 2015.

Sebald ens interroga des del més enllà: Del 10 de març a finals de juliol de 2015.

+ – Humans: De mitjans de maig al novembre del 2015.

 

Serveis

Bar Restaurant: podràs esmorzar, dinar, gaudir de cuina de primera qualitat i picar a totes hores, amb plats vegetarians, entrepans, tapes… També podràs beure, sentir, escoltar música i mirar a qualsevol hora i gaudir de la nostra terrassa durant tot el dia.

Llibreria-botiga: trobareu, a més del fons disponible de les publicacions del Centre, una selecció de publicacions al voltant de les línies marcades per la programació del CCCB. També edicions d’artista, objectes relacionats amb les exposicions temporals, objectes de disseny contemporani i CD de música experimental.

 

Horaris

El CCCB està obert cada dia excepte: els dies 25 de desembre i 1 de gener
Horari especial: 24,26 i 31 de desembre i 5 i 6 de gener, d’11 a 15 h

Horari de les exposicions:
De dimarts a diumenges: d’11 a 20 h
Tancat els dilluns no festius
Les taquilles tanquen mitja hora abans del tancament de la sala.

Horari del Mirador:
* El primer diumenge de cada mes d’11 a 20 h

 

Com arribar?

C/ Montalegre 5, 08001 Barcelona

Metro: línies 1, 2 i 3 (Catalunya i Universitat)

Bus: 7, 9, 13, 14, 16, 17, 20, 24, 37, 41, 42, 50, 54, 55, 58, 59, 62, 63, 64, 66, 67, 68, 91, 120, 121, 141, H12, Aerobús
Altres transports:
FGC: L6, L7, S1, S2, S5, SS5
Renfe
Bicing

Pàrquings: Pl. Castella, Carrer dels Àngels, Pl. Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *