Celebració 40 anys Fundació Joan Miró

Categories: Museus i arts per nens.

La Fundació Joan Miró celebra els 40 anys de la seva obertura. El dimarts 10 de juny de 1975 la Fundació Joan Miró obria les seves portes gràcies a la voluntat explícita de Joan Miró, la seva generositat i la seva capacitat de buscar aliances i complicitats.

El Centre d’Estudis d’Art Contemporani que Joan Miró va idear ha estat durant aquests 40 anys un referent per a Barcelona i la seva oferta cultural, amb més de tretze milions de visitants. La Fundació vol celebrar els seus 40 anys amb una temporada d’exposicions i activitats, que ja va començar el 10 de juny amb una jornada festiva de portes obertes. Amb l’objectiu de continuar evolucionant plegats, l’any commemoratiu culminarà amb una nova presentació de la col·lecció, gràcies a la generosa col·laboració de la família Miró i del col·leccionista Kazumasa Katsuta. A més a més fins al 31 de desembre de 2015, totes les persones nascudes el 1975 podran recollir a la recepció de visitants un passi anual gratuït

 

Per a les families: 

Des de fa uns anys totes les families que volgueu podeu gaudir del carnet gratuit familimiró. Estigues al dia de les activitats per a famílies que presenta la Fundació Joan Miró formant part de la comunitat familimiró: tallers, visites, espectacles, festes i activitats diverses per fer en família.

Aquesta temporada la Fundació presenta un programa renovat d’espectacles familiars i nous tallers que s’afegeixen a l’oferta existent. A més, al llarg del curs hi haurà diverses jornades d’accés lliure destinades a les famílies.

Properament podeu gaudir en família de:

 • Abecedari Miró
  • Tipologia: Visita comentada basada en l’observació i el diàleg davant les obres de Joan Miró
  • Durada: 1 h. 15 min.
  • Lloc: Sales d’exposició
  • Dates: 28 de juny
  • Nivell: Nens i nenes de 4 a 8 anys, acompanyats
  • Reserves: Cal reservar plaça prèviament de dilluns a dijous (de 10 a 13 h) afamilimiro@fmirobcn.org

Observació i diàleg davant obres de Joan Miró
Recorregut per la Fundació a través de l’Abecedari Miró. Tindrem la possibilitat d’aturar la mirada en algunes de les obres de Miró que hi ha al llibre, per tal de buscar formes, pensar paraules, escriure mots, dibuixar coses, imaginar històries, tot establint vincles amb l’aprenentatge de la lectoescriptura i la creació artística.

 • Minigrec
  • Durada: 30 min.
  • Lloc: Auditori de la Fundació
  • Dates: 11 i 12 de juliol de 2015
  • Nivell: De 0 a 5 anys

Els més petits de la casa també van al teatre. I segur que voldran venir a conèixer Mr. Sound, protagonista d’un espectacle multilingüe i interactiu on els pares i els nadons tenen molt a dir.
Benvinguts al laboratori on Mr. Sound s’escarrassa cada dia per garantir que la ciutat soni com cal. Voleu fer-li un cop de mà? Segur que us ho agrairà perquè amb tants instruments i tantes màquines, sempre va bé tenir un ajudant, per jove que sigui. Sereu espectadors i alhora protagonistes d’un conte interactiu en el qual experimentareu amb instruments electrònics i acústics fets a mida i amb unes tarimes vibratòries que proporcionaran als vostres nadons una experiència acústica i sensorial diferent. Un món de sons i sensacions, convertit en un conte on els protagonistes són els nens i les nenes.

 

Per a les escoles:

La Fundació Joan Miró ofereix un programa d’activitats educatives vinculat amb la seva col·lecció, a l’edifici de la Fundació i a les exposicions temporals. El programa inclou visites comentades, visites dinamitzades, tallers d’arts plàstiques i arquitectura, com també espectacles i altres activitats.

Pel que fa als centres educatius, la Fundació dissenya continguts específics per a cadascuna de les etapes: educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat. 

Per primària i secundària:

– La Fundació Joan Miró ha activat el programa La Fundació a l’escola, amb una oferta d’activitats que combina la visita a la Fundació amb una pràctica a l’aula anterior o posterior, vinculada amb el contingut de la visita.
-Una escultura… la pots trobar, Una escultura…

Educació secundària obligatòria: 

– Nou taller titulat Caçadors de sons Lab +. Es tracta d’un taller d’introducció a les eines i metodologies de l’art sonor des de la pràctica de l’enregistrament de camp. La visita a la Fundació està plantejada com una petita aventura per equips a la cerca i captura dels sons que s’amaguen a la Fundació i que la caracteritzen. Un cop a l’aula els alumnes treballaran amb un programari lliure d’edició d’àudio per crear una composició sonora a partir dels sons enregistrats a la Fundació.
– Enguany, la Fundació Joan Miró participa un cop més en el projecte En residència. Es tracta d’un programa que introdueix l’art contemporani als centres públics d’educació secundària per mitjà del contacte directe d’un creador amb els estudiants. Durant el curs, una obra concebuda per un artista es desenvolupa juntament amb un grup d’estudiants d’ESO. Els actors que intervenen són el centre educatiu, la Fundació, l’artista i un mediador. El col·lectiu artístic Jeleton, vinculat amb el món del fanzín, protagonitzarà la propera residència, que comptarà amb la mediació del comissari de l’Espai 13 per al curs 2016-2017, Jordi Antas.

Batxillerat:

– El Departament Educatiu de la Fundació, juntament amb la Biblioteca – Centre de Documentació, ofereix assessorament i recursos als alumnes d’educació secundària que estiguin elaborant treballs de recerca relacionats amb Joan Miró.
– Entre les seves visites dinamitzades, la Fundació ofereix una visita comentada a l’obra Dona i ocell, inclosa a les PAU.
– Projecte de col·laboració vinculat amb la programació de l’Espai 13 és MMS, un programa que posa en relació alumnes de batxillerat artístic amb artistes i comissaris emergents. La dinàmica té una estructura flexible però, en línies generals, consta d’una sessió de treball al centre, diverses trameses postals durant el curs, visites a les exposicions del cicle de l’Espai 13 per a 2015-2016, Quan les línies són temps, i de la trobada efectiva amb el comissari, Martí Manen, i els artistes del cicle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *