La Cavalcada de Reis Mags 2016

Categories: 01 Festes al gener.

El 5 de gener a la tarda els arriben els Reis Mags. Encara no saps on veure la cavalcada?

Els Reis d’Orient tornen a acompanyats pel seu tradicional festeig de criatures màgiques, carrosses sorprenents i muntanyes de caramels que endolciran la jornada a tot aquell que decideixi participar en la Cavalcada dels Reis Mags. Qui vingui podrà saludar a Les seves Majestats o lliurar la carta a un dels patges que viatgen amb els Reis. Al Petit Explorador et proposem algunes de les cavalcades dels Reis Mags a Catalunya!

La Cavalcada de Reis Mags a Barcelona:

Com és tradicional, la festa començarà a les 16.30 hores, en el Moll de la Fusta. Les seves Majestats arribaran a bord del pailebote Santa Eulàlia en companyia de tots els seus ajudants. Després de la tradicional cerimònia de rebuda de Les seves Il·lustres Majestats d’Orient, començarà un recorregut que passarà per diversos carrers de la ciutat, a partir de les 18.00 i fins a les 21.00 hores aproximadament.

 • Recorregut i horaris de pas estimats Cavalcada de Barcelona:- A les 18 hores començarà a desfilar la Cavalcada i recorrerà els carrers de la ciutat des de l´avinguda del Marquès de l´Argentera (18h) fins a l´avinguda Maria Cristina. Els horaris previstos de pas de la primera carrossa de la rua són: plaça d´Antoni López (18.25h), plaça d´Antoni Maura (18.45h), plaça d´Urquinaona (19.10h), plaça de Catalunya (19.20h), plaça Universitat (19.50h), carrer de Sepúlveda cantonada Urgell (20.05h) i plaça d´Espanya (20.30h). L´arribada del primer element del seguici a l´avinguda Maria Cristina amb l´avinguda de Rius i Taulet es preveu que sigui a les 20.45h i l´arribada de l´últim element del seguici, a les 21.30h.

Cavalcada de Reis a Sants – Les Corts

A les 17 h rebuda dels Reis a la plaça Comas. Espectacle de teatre amb Artristras. Narració del conte que explica el viatge dels Reis seguint l’estrella, creant un ambient màgic, festiu i acolorit. A continuació, a les 18h.

 • Recorregut: Plaça Comas, Joan Güell, trav. de les Corts, Vallespir, pg. Sant Antoni, Galileu, Can Bruixa, Joan Güell i jardins de Can Mantega.

La Cavalcada dels Reis Mags a la Teixonera:

 • Recorregut: De 19:00 ha 21:30 h sortida de la parròquia, seguint pel carrer Arenys, lateral Vall d’Hebron, General Mendoza, Santa Rosalía, Mar Senyora del Coll, Dante, José Sangenís i Arenys. Final en la parròquia Sant Cipriano.

Cavalcada de Reis d’Horta-Guinardó

Un recorregut carregat d’il·lusió per diversos carrers del Districte. Arribada dels Reis en el Baix Guinardó i Ca Baró De 16 a 17 hores: espectacle infantil (encreuament avinguda Verge de Montserrat / calli França). 17 hores: arribada i salutació els Reis d’Orient. 18 hores: inici de l’itinerari pels carrers del barri. Durant tot el recorregut els ajudants dels reis recolliran cartes d’última hora per posar-les a dins de la bústia geganta. Tràfic · Des de primera hora del dia 5 estarà prohibit estacionar en determinats llocs indicats del recorregut, especialment al barri del Carmel. Corts de tràfic selectius durant el pas de la comitiva, de les 18 a les 20 hores, aproximadament.

 • Recorregut: Sortida de la comitiva real del mercat del Carmel, seguint pels carrers Llobregós, Pantà de Tremp i Dante La comitiva segueix pels carrers Dante i Baixada de la Plana. Cap a les 19 hores seguirà el recorregut de la Cavalcada des del carrer Tajo cap al passeig Maragall. La comitiva avançarà per aquesta via fins a arribar, aproximadament a les 19.45 hores, al carrer Mascaró, donant-se per finalitzada la Cavalcada. La Cavalcada finalitzarà en l’encreuament del passeig Maragall amb el carrer Mascaró, on els reis marxaran a repartir els presents de la nit màgica.

Cavalcada de Reis a Sant Gervasi

Dimarts a les 18 h: Instal·lació dels trons dels Reis a la plaça Bonanova on recolliran les cartes dels nens fins a les 20 h.

 • Recorregut: Pl. Bonanova, Muntaner, Marià Cubí, Amigó, Mercado de Galvany.

Cavalcada de Reis a Sarrià

Dimarts de les 15 a 18 h: Recollida de cartes per als Reis a la Seu del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, plaça Consell de la Vila, 7. A les 18 h: Lliurament del pa i la sal per part del regidor als Reis i discurs dels Reis als nens. A la Plaça Consell de la Vila A partir de les 19 h:

 • Recorregut: De la Escuela de las Salesianas (San Juan Bosco), Manuel de Falla, Benet y Mateo, pl. Artós, Major de Sarrià, pl. Consejo de la Villa, pl. Sarrià, Major de Sarrià y ps. de Santa Eulalia (Desierto de Sarrià).

La Cabalgata de los Reyes Magos en Barberà:

A les 18h començarà al barri del Parc Central, i després d’un recorregut per diversos carrers de la ciutat arribarà a la plaça de la Vila, on seran rebuts per l’Alcaldesa i pels nens i nenes de Barberà.

 • Recorrido previsto: saldrá de la plaza de la Pau, calle Nápoles, vía Sant Oleguer, ronda Santa Maria, calle Juan de la Cierva, calle del Bosc (Parque Europa), plaza de la Unidad, calle del Bosc, ronda de la Industria, ronda del Este, avenida de la Virgen de Montserrat, avenida Marqueses de Barberà, paseo Doctor Moragas y plaza de la Vila.

Cavalcada de Reis a Girona

Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient visitaran la ciutat de Girona. Se’ls podrà trobar de les 16.30 a les 17.30 hores en el Campament Reial, ubicat als Jardins de la Muralla. Seguidament i junt amb la seva comitiva reial, realitzaran una cavalcada pels carrers de la ciutat a les 18.30 h.

 • Recorregut: començarà al Passeig del General Mendoza, carrer d’Ultònia, carrer del Migdia, carrer de la Creu, carrer de Joan Maragall, plaça de Pompeu Fabra, Gran Via de Jaume I, avinguda de Sant Francesc, lateral nord de la plaça de Catalunya, plaça de Jacint Verdaguer, pujada del pont de Pedra i plaça del Vi. Aproximadament a les 20 h pregó dels Reis d’Orient a la plaça del Vi (interpretat en llengua de signes per l’Associació Gironina de Sords).

Cavalcada de Reis a Tarragona

La tarda del dia 5 de gener, a les 18.15 h, arribaran per via marítima a la nostra ciutat Ses Majestats els Reis Mags -Melcior, Gaspar i Baltasar-des de terres de l’Orient. Com cada any, després de desembarcar al Serrallo, al Moll dels Pescadors, es realitzarà la tradicional Cavalcada dels Reis per Tarragona.

 • Recorregut: passarà per la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, la Rambla Nova (dos tombs); el carrer Sant Agustí, Portalet i la plaça de la Font.

Cavalcada de Reis a Lleida

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran, com és tradició, el 5 de gener a les 17.30 hores a l’estació Lleida-Pirineus en un tren històric. Un cop allà, s’enfilaran a les carrosses per iniciar el recorregut que els portarà pels diferents barris de la ciutat.

 • Recorregut: des de l’estació de Renfe, passant per la Rambla Ferran, creuant el pont Vell i després el pont de la Universitat, fins arribar davant de la Paeria on es farà la recepció oficial a Ses Majestats d’Orient.

Cavalcada de Reis Badalona

Inici de la Cavalcada de Reis a les 18.30 h, a la rambla de la Solidaritat. A les 17 h, al Pont del Petroli, els Reis d’Orient arribaran a la nostra ciutat a bord del quetx Ciutat de Badalona, i seran rebuts pels Patges Reials, que els oferiran el te de benvinguda. Després de caminar per la passarel·la, l’alcaldessa, a les escales del pont, els lliurarà el pa, la sal i la clau per a què puguin entrar a totes les llars de la ciutat.

 • Recorregut: Inici de la Cavalcada a la rambla de la Solidaritat, av. Pius XII, Av. Marques de Sant Mori, Juan Valera, Av. Alfons XIII, Francesc Masià, Francesc Layret, Prim, y la Rambla.

Cavalcada de Reis Sabadell

17.30 h Rebuda de la ciutat als reis mags d’orient a l’av. de Les Palmeres. Els Reis arribaran en calessa des de Lasala Miguel Hernández, essent el punt d’arribada a l’interior de la plaça central (zona de jardins) que es troba entre els Carrers Palmeres, Armand Obiols i Avinguda Can Deu.

 • Recorregut: A les 18h sortida de l’av. de Les Palmeres, av. de Matadepera, av. de La Concòrdia, av. de Francesc Layret, ctra. de Prats de Lluçanès, av. de l’Onze de Setembre, via de Massagué, pg. de Manresa, pg. de la Plaça Major
  pl. del Doctor Robert, Rambla, av. de Barberà, ctra. de Barcelona, rda. de Pau Vila

Cavalcada de Reis Castelldefels

El dimarts  5 de gener, els Reis d’Orient tornen a la nostra ciutat. L’arribada de Ses Majestats omplirà els nostres carrers de màgia, llum i colors. Melcior, Gaspar i Baltasar saben que a Castelldefels sempre els rep un gran nombre de nenes i nens, que no es volen perdre la cavalcada. El programa previst és: 12h Arribada de la comitiva de Ses Majestats per la sorra de la platja de Castelldefels. Els acompanya una caravana de patges, carters reials i d’animals que porten tots els regals per als nens i nenes de la ciutat.

 • Recorregut: Sortida per la sorra de la platja a l’altura del Passatge del Timó i arribada al c/ 5.  Una vegada finalitzat el recorregut Ses Majestats pujaran a descansar al Castell de Castelldefels.

Cavalcada de Reis Mataró

Els Reis Mags d’Orient arriben a Mataró amb la tradicional Cavalcada pels carrers de la ciutat, dirigida per Antoni Blanch. Enguany els Reis arribaran amb carrosses noves i l’apartat musical serà molt destacat durant el recorregut. Després de saludar des del balcó de l’Ajuntament els Reis es dirigiran a la Plaça de Santa Anna per saludar els nens i nenes de la ciutat i allà explicaran un conte escrit per Marina Guardiola.

 • Recorregut: La Cavalcada sortirà a les 17.30 h de la plaça de Puerto Rico per continuar per la ronda d’Alfons X El Savi, plaça d’Espanya, Camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Manuel Serra i Xifra, Camí del Mig, la ronda Francesc Macià, plaça de Francisco Tomás y Valiente, plaça d’Alexander Fleming, Camí Ral, La Rambla, plaça de Santa Anna, i La Riera fins Ajuntament.

Cavalcada de Reis Terrassa

Fidels a la seva cita, els Reis Mags d’Orient arriben a Terrassa el 5 de gener per omplir els carrers d’il·lusió. Melcior, Gaspar i Baltasar protagonitzen la tradicional cavalcada amb un ampli seguici de carrosses, patges i bandes musicals. Ses Majestats vénen carregats de caramels en la nit més màgica de l’any i la més esperada pels infants. 16 h. Arribada al Districte 4, al parc de la Cogullada on es farà una gran festa organitzada per les entitats i associacions del districte i amenitzada pel Miqui Giménez. Allà, el Patge Xiu-Xiu recollirà les cartes de tots els nens i nenes abans que arribin els Reis d’Orient.

 • Recorregut: 18 h. Gran Cavalcada de reis. Itinerari: Sortida de la Plaça Doctor Cadevall, carrer del Forn, carrer Major, Portal de Sant Roc, Rambla d’Ègara, Passeig 22 de Juliol, carrer del Nord, carrer de la Societat, plaça de la Creu Gran, Creu Gran, Sant Antoni, plaça del Doctor Robert, passeig Comte d’Ègara, Font Vella, Plaça Vella, Gavatxons, Placeta de la Font Trobada i Raval de Montserrat. Arribada al Raval aproximadament a les 19.45 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *