Biblioteca Jaume Fuster

Categories: Biblioteques a Catalunya.

La Biblioteca Jaume Fuster, obra de l’arquitecte Josep Llinàs, va obrir les portes el 13 de novembre de 2005.

És un equipament municipal de proximitat que permet compartir recursos i gaudir de serveis per accedir a la informació, la cultura i el coneixement. Treballa en xarxa amb la resta de biblioteques públiques i col·labora amb altres equipaments i entitats del barri, del districte i de la ciutat.

La biblioteca va heretar part del seu fons de l’antiga biblioteca Antoni Julià de Capmany, situada des de l’any 1970 al carrer del Torrent de l’Olla i molt vinculada al barri de Gràcia.

A la Biblioteca Jaume Fuster trobareu conte-contes per a nens i nenes així com celebracions de les festes tradicionals catalanes.

Àrea infantil
L’àrea infantil, situada a la planta 0, és la part de la biblioteca destinada als infants i joves de fins a 13 anys, però també als pares i les mares que els acompanyen i a les persones interessades en els llibres per a infants i sobre l’educació i la cura dels fills i les filles.
Posem al vostre abast tot un món d’imaginació i informació. És un plaer dedicar temps a triar llibres, pel·lícules, música…
Gaudiu d’un moment de lectura a la biblioteca, en veu baixa, i col·laboreu perquè l’ambient sigui relaxat.

És important que l’infant aprengui a través dels seus pares que la biblioteca és un lloc tranquil.

Un cop acabeu la lectura, deixeu els llibres als carretons. Els bibliotecaris s’encarregaran d’endreçar-los.

Hi trobareu dues grans àrees: de ficció (ordenada per edats) i de coneixements (classificats per temes).
Contes per temes. Trobareu en bucs diferenciats seccions específiques de contes (contes per a petits lectors, llibres joc, primers coneixements) i contes que tracten d’una temàtica específica: contes populars, festes populars, família, llocs i pobles, professions, natura, emocions, hàbits, lletra lligada i lletra de pal.
També podeu trobar còmics, revistes infantils, aprenentatge d’idiomes, pel·lícules en DVD, música, jocs per ordinador i jocs per videoconsola i el servei d’Internet i +.

Racó de Pares i Mares: Hem agrupat a la sala infantil els llibres, les revistes i els recursos destinats a pares i mares per a l’educació dels infants.

Us oferim, també, un programa d’activitats, narració de contes o tallers per promoure el gust per la lectura.

Els follets de la biblioteca:
Els Petits Fuster són cinc germans, quatre nens i una nena, que viuen a la biblioteca. Es diuen Petit Fuster Net, Petit Fuster Endreçat, Petita Fuster Tímida, Petit Fuster Divertit i Petit Fuster Viatger. Com els ratolins, dormen de dia i es desperten de nit. Quan surten de la seva capsa-dormitori fan allò que més els agrada fer a la biblioteca: netejar, endreçar, estar tranquils, divertir-se i viatjar amb contes, pel·lícules, música i revistes.

Auditori
La Biblioteca Jaume Fuster disposa d’un auditori amb capacitat per a 246 persones que es pot fer servir en règim de cessió o lloguer d’espais.

Espai 1 i espai 2
L’espai 1, amb capacitat per a 50 persones, i l’espai 2, amb capacitat per a 12, són sales polivalents situades a la planta 0 i a la planta 3, respectivament, destinades a les activitats de la biblioteca per a la difusió de la lectura i la formació. Aquests espais es poden cedir o llogar a entitats en funció de la disponibilitat d’acord amb el calendari de la biblioteca. Consulteu les condicions i despeses d’ús.

Porta el nom de l’escriptor Jaume Fuster (Barcelona, 1945-1998).
Escriptor i guionista, traductor i membre actiu de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Fuster va estar estretament vinculat a la realitat social i cultural de Barcelona, i va donar la categoria de clàssic a la novel·la de gènere en català.

On?
És la biblioteca central del districte de Gràcia i dóna servei als seus ciutadans juntament amb la Biblioteca Vila de Gràcia i la Biblioteca de Vallcarca i els Penitents – M. Antonieta Cot.

Quan?
Matí: dilluns i disssabte de 10 a 14 h.
Diumenge d’11 a 14h.

Tarda: dilluns i dissabte de 16 a 21 h.
M/T: dimarts, dimecres, dijous i divendres de 10 a 21h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *