Anem a buscar bolets amb els nens

Categories: Excursions amb nens i Parcs Naturals i Natura i Esport amb nens.

Anar a buscar bolets amb la família pot ser un pla genial! No us podem assegurar que en trobeu ja que els bolets no sempre apareixen als mateixos llocs. Però, tot i així segur que serà un dia molt divertit en plena natura.

Pels nens anar a bosc és sempre una experiència màgica. El bosc és l’hàbitat dels follets i també dels barrufets, les cases dels quals són bolets. A més podreu experimentar en família el bosc ara a la tardor. Descobrir els colors bruns, l’olor i sensació d’humitat.

 

La temporada de bolets 2017

La sequera i les altes temperatures d’aquest estiu fan que molta gent pensi que la temporada de bolets d’aquest any serà dolenta. Tot i això, els experts calculen que no serà així i pronostiquen que la producció serà com la d’un any “normal”.

La campanya de bolets ja es dona per iniciada i es pot allargar fins a mitjans de desembre per la previsió de temperatures suaus durant la tardor.

Anem a buscar bolets amb els nens

Precaucions per collir bolets

El millor en aquests casos és anar-hi amb algú expert. Per dues raons, la primera és perquè us poden portar als llocs on n’hi solen haver i la segona i més important, perquè n’hi ha d’al·lucinògens i de mortals. No val només agafar una guia de bolets i és del tot recomanable que si no esteu convençuts no els colliu.

Altres consells són:

 • Vesteix als nens amb roba de colors vius, de manera que si s’allunyen els puguis localitzar fàcilment.
 • Porta equipament adequat per a la muntanya: calçat esportiu, roba impermeable i d’abric.
 • Recorda portar aigua i menjar, mai se sap quantes hores acabaràs passant al bosc.
 • Abans de sortir, comprova la previsió meteorològica i informa’t sobre la zona si no la coneixes.
 • Agafa una navalla o tisores per tallar els bolets petits.
 • El cistell és imprescindible i millor un cistell que una bossa de plàstic. El cistell permet que les espores dels bolets recollits vagin caient pels forats que deixa el vímet i així anem regenerant el bosc, ara que està tan massificada l’activitat.
 • No t’oblidis d’anar ben proveït de mapes i sistemes electrònics, com el GPS i el telèfon. En cas de pèrdua s’ha de trucar al 112.
 • Mentre busques bolets, recorda d’anar-te fixant en punts de referència per orientar-te: camins, barrancs, lloc on has aparcat, etc.
 • Agafa i consumeix només els bolets que coneguis per evitar patir intoxicacions.
 • Planifica la tornada al punt de partida abans que es faci fosc.
 • No arranquis els bolets tòxics amb l’objectiu de fer un favor als altres boletaires. Tots els bolets tenen la seva funció en l’ecosistema forestal.

No cal anar molt lluny per trobar bolets. I si no en veieu no us desespereu, pels petits, anar a bosc ja és una gran experiència. I si voleu podeu aprofitar l’excursió per collir fulles, pinyes i després a casa fer manualitats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *