Amb nens al CosmoCaixa

Categories: Museus i arts per nens.

El CosmoCaixa ofereix més de 30.000 metres quadrats d’instal·lacions dedicades a la divulgació científica.

CosmoCaixa és un centre de referència per a la divulgació científica a Barcelona que cada any rep la visita de milers d’interessats per la ciència i curiosos de totes les edats.

La programació s’amplia i es diversifica cada any per acostar cada vegada més la ciència i les seves fites a la societat.

 

Amb nens al CosmoCaixa: 

Cada any, a CosmoCaixa programem una àmplia oferta per a tots els públics, perquè cadascú pugui trobar activitats que li interessin.

 

Planetari bombolla: Activitat d’iniciació astronòmica

El cel, les constel•lacions, el Sol, la Lluna, els planetes… un planetari a la mida dels nens i nenes de 5 a 8 anys per què gaudeixis de les meravelles i les curiositats del firmament.

Amb nens al CosmoCaixa

Amb l’ajut d’un monitor, el Planetari bombolla convida els infants a conèixer el moviment de la Terra al voltant del Sol, a comparar els planetes del sistema solar, a fer un viatge a través de les estrelles per saber quantes se’n poden veure de nit i a quines constel•lacions pertanyen.

 

Toca-Toca!

Vols saber com podem protegir el medi ambient i el nostre planeta?

Amb nens al CosmoCaixa

La protecció del medi és clau per al planeta. A la Terra hi ha ecosistemes molt diversos, amb una flora i una fauna molt diferents, determinades per les condicions ambientals: temperatura, humitat, estat del sòl, nutrients…

En aquest espai podràs veure com són i com pots tenir cura de les zones mediterrànies, les selves tropicals i els deserts, i també els seus pobladors més singulars: boes, peixos, granotes, estrelles de mar…, i descobriràs com t’hi pots relacionar.
Saber protegir-los és cuidar el planeta!

 

Clik

És un espai perquè els més menuts gaudeixin de les descobertes científiques a través del joc i l’observació.

Amb nens al CosmoCaixa

Gràcies a la tasca d’un monitor especialitzat de CosmoCaixa i els seus acompanyants, podran experimentar en un espai ple de miralls, lupes, remolins d’aigua i vaixells que no s’enfonsen, màquines que ens permeten aixecar tres vegades el teu pes, estris per fer bombolles de sabó o mecanismes per fer música o notar la força del vent.

Amb nens al CosmoCaixa

Aquestes primeres descobertes científiques per a nens i nenes de tres a sis anys els donaran claus per a una futura comprensió de la realitat i del mètode científic.

 

Bosc inundat

A l’entrada del bosc trobaràs la informació necessària per aprofitar la visita amb les pistes per saber què mirar i com mirar i així comprendre la complexitat d’un ecosistema com la selva tropical.

Amb nens al CosmoCaixa

S’exhibeixen, col·leccions de llavors, insectes i peixos procedents del Museu Goeldi de Manaus, un interactiu on podràs escoltar els sons produïts per 20 animals amazònics i un multimèdia.

Amb nens al CosmoCaixa

El Bosc inundat et permet endinsar-te en un món ple de sensacions:

 • Pots veure com s’organitzen les formigues talladores de fulles
 • Sentir piular una Eurypyga
 • Veure nedar els capibares
 • Tocar el tronc d’una hevea

Amb nens al CosmoCaixa

Al Bosc inundat de CosmoCaixa et pots passejar per sota terra i per una superfície de més de mil metres quadrats, amb zones inundades per l’època de pluges. Hi veuràs ploure cada 15 minuts. En aquest tros de selva amazònica brasilera els éssers vius es reprodueixen i habiten en harmonia: caimans, formigues, boes, peixos, ocells tropicals i plantes de colors i formes diversos. Un dels nostres habitants més curiosos és un petit capibara femella nascut al Brasil. Si véns, el podràs conèixer de ben a prop.

 

La Sala de la Matèria i el Mur Geològic

El Mur Geològic ens dóna l’oportunitat d’apropar-nos a formes i estructures que han evolucionat al llarg dels segles per l’acció de l’aigua, el vent, la formació de muntanyes o els processos volcànics. Cadascun dels talls de roca, il·lustra una estructura geològica. I va acompanyat d’un experiment que mostra els processos geològics que l’han originat.

Amb nens al CosmoCaixa

La Sala de la Matèria presenta un recorregut per la història de la matèria, des del seu origen, fins l’actualitat. Ens parla de les lleis fonamentals que regeixen el comportament de la matèria. I permeten descobrir les claus del desenvolupament de la vida sobre la Terra, per després abordar l’aparició de la intel·ligència i acabar copsant l’origen i les claus de la civilització.

Amb nens al CosmoCaixa Amb nens al CosmoCaixa

 

On? 

C. d’Isaac Newton, 26.

Podeu arribar amb:

 • Autobús: Línies H4, V13, V15, 22, 73, 75, 60 i 196
 • Ferrocarrils de la Generalitat: Línia L7, amb parada a CosmoCaixa – Av. del Tibidabo
 • Tramvia Blau
 • Amb cotxe: Sortides 6 i 7 de la ronda de Dalt

 

Horari:

 • De dilluns a diumenge i festius de 10 a 20 h.
 • Especial Nadal
  Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, horari especial de 10 a 18 h.
  El centre estarà tancat els dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener.

 

Visita el CosmoCaixa i passa un dia ple de diversió, sorpreses i aprenentatge!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *