AFTER una novela per adolescents?

Categories: Llibres i Jocs per nens.

Us sona el llibre AFTER de Anna Todd? És After una novela per adolescents? És una col·lecció de novel·la juvenil de 5 volums diferents. L’Anna Tod és la seva escriptora. Té només 25 anys i és la seva primera novel·la. Va començar a escriure a l’abril del 2013 amb aquest el seu primer llibre. Però l’èxit ràpidament ha arribat al seu llibre que si mireu a xarxes socials

 • té 250.00 amics al facebook i creixent
 • 1,2 millions  de visualitzacions del trailer a youtube
 • El seu públic són principalment noies entre els 14 i 20 anys.

Que us recomanem als pares?

 1. Primer de tot, que us el llegiu. Bé al mateix temps que els vostres fills o filles o bé abans.
 2. En segon lloc, pensem que cadascú s’expressa des del seu pensament i la seva vivència, per tant cal entendre individualment els personatges i ajudar als adolescents a entendre cada personatge des d’una perspectiva el més neutre possible i gens sexista.
 3. Finalment, ens preguntem, fins a on és responsabilitat dels pares els llibres que llegeixen els seus fills? Creiem que és millor acompanyar i compartir abans que negar, però és el nostre parer. En aquest llibre el sexe té un lloc molt preponderant, sobre tot en les 3 primeres  novel·les. És molt explícit per tractar-se d’una novela juvenil. D’altra banda la imatge que es dona del sexe és real i gens vulgar, a diferència d’altres novel·les més pornogràfiques o de les imatges que els adolescents troben a internet. Per tant hi ha molt que valorar.
 4. El que si considerem és que el llibre s’ha de comentar amb els adolescents que el llegeixin. I aquí us proposem alguns temes de debat,

10 coses que podem comentar amb els adolescents sobre AFTER

 1. El respecte entre els membres d’una parella.
  • En Hardin entra a les habitacions contínuament sense demanar permís, sigui l’habitació de la residència de Tessa, la casa del seu “pare Ken”, etc ..,
  • En Hardin decideix que el cotxe de la Tessa no està a la seva altura i l’hi pinta, sense demanar-li les claus o permís.
  • En Hardin no vol que la Tessa es vagi a Seattle i per tant parla amb l’agent immobiliària per boicotejar la seva recerca de pis.
  • En Hardin tot i haver rebut de la Tessa missatges clars que es mantingui allunyat d’ella, continua apareixent en la seva vida.
 2. El sexe segur, comentant els riscos en la salut de tenir relacions sexuals sense protecció. En el llibre, el noi es presenta com promiscu en les seves relacions sexuals, però quan comença la seva relació amb la protagonista en cap moment es planteja la realització d’un test de transmissió de malalties sexuals.
 3. Els mitjans anticonceptius tant femenins com masculins. En el llibre, tal com sol passar en la societat, únicament es planteja l’opció de l’ús de pastilles anticonceptives per a la dona, un cop l’ús del preservatiu s’ha descartat.
 4. Un no és un no sempre. És cert que les dones hem d’aprendre a demanar el que ens agrada i que els homes hem d’aprendre que un no és un no? Parlem-ho?
 5. El tenir parella implica que un no pot tenir amics del sexe oposat?
 6. Les opinions dels altres ens afecten i molt. Sabem veure les conseqüències que tenen en nosaltres? És cert que la Tessa ha estat una mala influència per en Hardin i la seva família com en Landon ha volgut fer-li entendre?
 7. Utilitzar la gelosia com a mitjà per aconseguir que l’altra persona ens escolti … ¿fins a quin punt és ètic?
 8. És realment el sexe tan potent com perquè una relació funcioni també bé només pel sexe?
 9. Està el sexe idolatrat en la història?
 10. És cert que els pols oposats s’atrauen i es compensen.

Llibres que us proposem pels adolescents “Buenos días, princesa” de Blue Jeans. Una novela molt més sencilla de les relacions entre nois i noies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *