Activitats per a nadons a l’estiu

Categories: Viatjar, vacances amb nens.

Aquest estiu voleu fer activitats amb el vostre fill? Al Petit Explorador et proposem activitats per a nadons a l’estiu!

Les vacances d’estiu són un bon moment per estrènyer el vincle que ens uneix als nostres fills (tenim més temps i estem més relaxats). Aprofitem aquests dies per gaudir de bons moments amb la família!

Activitats per a nadons a l’estiu:

1. Anar a la platja

No és aconsellable que el portem fins que no compleixi els sis mesos. Si vas amb el teu fill a la platja, tria una que tingui bandera blava, i, recorda que has d’evitar les hores més caloroses, tenir-ho sempre sota el parasol, posar-li crema de protecció solar i vestir-ho amb una samarreta i una gorra. Una vegada a la platja, podeu jugar amb el bebè, et donem algunes idees:

  • Penja un objecte del parasol (per exemple un pareo que tingui penjolls) perquè el teu fill vegi com ho mou el vent. Li encantarà.
  • Dóna-li una pilota petita, una galleda, el seu rasclet…
  • Posa al teu fill sobre una tovallola gran i arrossega’l amb cura per la sorra. Per a ell serà gairebé com anar en un trineu.

2. Massatge amb crema hidratant 

A l’estiu la pell d’un nadó necessita hidratació extra, pots aplicar-li crema hidratant mentre li dónes un massatge per tot el cos. Si és fluïda, millor, doncs s’absorbirà abans i deixarà al nostre petit amb sensació de frescor.

3. Bany a la piscina

L’aigua ha d’estar temperada i hem d’introduir-lo lentament, mullant primer les manetes, els peus i el clatell. Podem crear una espècie de joc amb aquest ritual. Una vegada perdut la por inicial, li encantarà.

4. El primer viatge en família 

A partir dels quinze o vint dies, els nadons ja poden viatjar però cal tenir en compte que encara és molt petit i no suporta bé els trajectes llargs. Convé mantenir, en la mesura del possible, els hàbits als quals el nen està acostumat (portem-nos el seu peluix preferit, mantinguem les hores dels menjars, etc.)

5. Provar un gelat

Si té més de 10 mesos, pot prendre-ho, encara que en petites dosis i li encantarà. Assegurem-nos abans que no existeix intolerància alimentosa a algun dels seus ingredients i pregunta al seu pediatre.

6. Visitar una granja

Als nens els hi encanta la naturalesa i els animals, us proposem descobrir en família el món rural visitant una granja-escola. Trobareu espais on els nens podran veure, tocar als animals, en algunes alimentar-los, etc.

7. Senderisme

Posa-li roba solta per protegir la seva pell delicada del sol i insectes. Porta aigua, i si cal donar-li el pit, assegura’t que la mare té aigua extra i nutrició per reemplaçar el que pot perdre durant l’excursió.

8. Anar de picnic

Col·loca una gran manta en el sòl, preferiblement sota un arbre. Parla amb ell, sobre els sons d’ocells, el vent o els insectes. Quan sigui l’hora de menjar, alimenta’t a tu i al teu bebè a la manta.

9. Juga a:

  • Perseguir al teu bebè. De quatre grapes o corrents, els riures estan assegurats.
  • Arrossegar objectes. És la seva altra passió. Lliga a una corda petits objectes. Si roden, es mouen o fan soroll, millor.
  • Posar-se a la gatzoneta. Al principi, necessitarà la teva mà per guardar l’equilibri i aixecar-se. Després, veuràs que ho fa amb total naturalitat.
  • Donar puntades. Col·loca ampolles de plàstic buides en el terra i…a derrocar-les amb el peu!
  • Apilar. Fer torres amb envasos buits és un meravellos exercici. Al principi, usa envasos grans com els de la llet o els ous i després augmenta la dificultat amb els de el iogurt.
  • Dibuixar. Dóna-li un pal perquè dibuixi a la sorra o al terra.
  • Agafar i deixar anar. Anima-li a recollir del terra petits objectes -petxines, pedretes, pinyes- i guardar-los en una galleda.

10. Visitar el mercat

Excepte els aliments molt alergènics, l’estiu i totes les fruites i verdures que ens porta és una època ideal per obrir-li a nous sabors. Per animar-li a provar nous sabors podeu visitar el mercat, posa a les seves mans una fruita neta i deixa que la olori, la grapegi, la rosegui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *