Abecedari Miró

Categories: Museus i arts per nens.

L’Abecedari Miró és un llibre que vol ser una alternativa creativa als abecedaris convencionals i una eina útil en el procés de lectoescriptura. Així, “neix amb la idea d’apropar les obres d’art a aquelles mans curioses per palpar-ho tot, per descobrir el món, per posar nom a les coses i dibuixar-les”.

La Fundació Miró ha inclòs dins del seu programa d’activitats familiars una vista dinamitzada basada en aquest llibre. La visita Abecedari Miró. Observació i diàleg davant obres de Joan Miró” esta pensada pels nens de la casa, ja que durant el recorregut per les obres del artista els nens podran fer diferents activitats, a més a més moltes d’aquestes activitats les podran continuar a casa!

Recorregut per la Fundació Miró a través de l’Abecedari Miró. Tindrem la possibilitat d’aturar la mirada en algunes de les obres de Miró que hi ha al llibre, per tal de buscar formes, pensar paraules, escriure mots, dibuixar coses, imaginar històries, tot establint vincles amb l’aprenentatge de la lectoescriptura i la creació artística.

Observacions:

 • Tipologia: Visita comentada basada en l’observació i el diàleg davant les obres de Joan Miró
 • Durada: 1 h 15 min
 • Lloc: Sales d’exposició
 • Edat: Nens i nenes de 4 a 8 anys, acompanyats
 • Elements de suport: Llibre Abecedari Miró
 • Activitat concebuda per Mar Morón i Gemma Paris, autores del llibre

Quan? 
Últim diumenge de cada mes, a les 11 h. D’octubre de 2014 al juny de 2015

Preu
4 € / persona
Familimiró: 3 € / persona
Amics de la Fundació: 2 €

Reserves
Cal reservar plaça prèviament
De dilluns a dijous (de 10 a 13 h) al tel. 934 439 479 o per correu electrònic: familimiro@fundaciomiro-bcn.org
Places limitades

Com arribar?

 • Autobusos:
  55, i 150 (bus Parc de Montjuïc).
 • Funicular de Montjuïc (metro Paral·lel, tarifa integrada).
 • Transport Privat.

Serveis de la Fundació:

 • Restaurant amb terrassa i jardí al mateix edifici de la Fundació. Capacitat per a 70 persones a l’interior i 60 a l’exterior. Carta variada basada en la cuina mediterrània fusionada amb sabors i ingredients d’altres països.
 • Llibreria especialitzada en Joan Miró, així com en art contemporani, arquitectura i disseny. Poden trobar-se, a més, les revistes d’art contemporani més importants, totes les publicacions de la Fundació, obra gràfica d’artistes contemporanis i cartells.
 • A la botiga de la Fundació, a part dels objectes relacionats amb les exposicions en curs i de productes exclusius amb la marca de la Fundació, s’hi poden trobar les últimes tendències del món del disseny tant pel que fa a complements personals, complements de la casa, objectes de papereria o jocs didàctics
 • Biblioteca-Centre de Documentació de la Fundació Joan Miró
 • Servei de wi-fi oberta a tots els visitants de la Fundació Miró.

Recomanació!
Et recomanem anar amb transport públic i aprofitar el diumenge per gaudir d’un dia sencer a Montjuic!
Al matí visita la Fundació miro amb l’activitat Abecedari Miró.
Després pots dinar al mateix restaurant de la fundació o portar el menjar de casa i fer un pícnic (podeu dirigir-vos al “Mirador del Migdia” o “Castell de Montjuic“).
A la tarda trobareu sendes per caminar entre plantes autòctones, boscos de pins, algun eucaliptus. Déspres de dinar dirigiu-vos cap a els jardins de Joan Brossa, on trobareu diverses zones de joc pels petits. Preparar la càmera i deixeu-vos portar pel toc del sol una vegada cau la tarda i els colors ataronjats i violetes inunden el lloc…
I si al vespre encara teniu energies podeu consultar els horaris de funcionament de la Font Màgica de Montjuic!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *