5 Recursos per treballar la Primavera a l’aula

Categories: Educació i nens.

Ara que s’acosta el bon temps us volem proposar 5 Recursos per treballar la Primavera a l’aula amb els alumnes.

 

5 Recursos per treballar la Primavera a l’aula:

1. Decorar l’aula

Amb l’arribada de la primavera, les aules s’omplen de murals i racons decorats per celebrar la seva arribada. Avui us proposem unes quantes idees per decorar amb els nens i nenes l’aula i donar-li un aire primaveral i colorit. Mira aquestes idees:

Murals:

Recursos per treballar la primavera a l’aula Recursos per treballar la primavera a l’aula

Racons colorits:

Recursos per treballar la primavera a l’aula Recursos per treballar la primavera a l’aula Recursos per treballar la primavera a l’aula

Decoració de portes:

Recursos per treballar la primavera a l’aula Recursos per treballar la primavera a l’aula Recursos per treballar la primavera a l’aula

Decoració per l’exterior:

Recursos per treballar la primavera a l’aula Recursos per treballar la primavera a l’aula Recursos per treballar la primavera a l’aula

 

2. Aprendre Poesies i Dites.

Aprendre poesies i dites de primavera és un recurs fantàstic que, a banda de acostar als nens al món de les lletres, ens permet recuperar la tradició.

5 Recursos per treballar la Primavera a l’aula

 

3. Observació i exploració de la natura

Podem complementar l’ensenyament a través d’un llibre o de les pantalles amb l’espai exterior. Aprofitem una part del pati per poder observar la naturalesa i experimentar-la de forma directa.

idees per reinventar el pati de l’escola Repensem el pati escolar

A més podeu fer alguna de les sortides de Petit Explorador:

 • Taller d’horticultura ecològica. En aquest taller donarem eines per a dissenyar un hort-jardí, d’una manera funcional, estètica i productiva. Tot això d’una manera lúdica i pràctica, aplicant tècniques de l’agricultura ecològica.
 • Taller de compostatge. La brossa diària que generem conté un 40% de matèria orgànica, que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d’humus per a les plantes i els conreus. Tractarem com compostar i quin ús li podem donar als residus orgànics de casa per utilitzar-los com adob natural del nostre hort-jardí.
 • Taller de les Abelles. Amb aquesta activitat els nens coneixeran les diferents abelles que viuen en un rusc o arna i les funcions que aquests insectes tenen. També descobrirem els diversos productes que el·laboren les abelles: mel, propolis, polen i cera i els beneficis que tenen per a la salut.
 • Sortida la primavera al Montseny: Sortida al bosc per tal d’observar els elements que trobem al bosc a la primavera. Fer preguntes, observar i comentar per tal d’obtenir una percepció dels principals elements que conformen el bosc a la primavera.
 • Sortida per Viladrau: Passejada per descobrir algunes de les fonts que omplen l’entorn de Viladrau. Pel camí farem tastos d’aigua, explicarem algunes llegendes generades per les fonts i l’aigua, llegirem poesies de diferents autors que ens aproparan a una visió poètica de l’entorn i la percepció dels diferents estils poètics.
 • El Parc de les Olors: Us proposem una experiència d’aprenentatge vivencial a través dels sentits, amb tallers manipulatius amb plantes aromàtiques, culinàries i Medicinals (PAM), a més d’afavorir el contacte amb la natura i un coneixement directe de l’agroecologia.
 • Vols fer alguna sortida aquesta primavera? Escriu-nos a escoles@petitexplorador.com 
 • I trobareu moltes més activitats aquí! 

 

4. Manualitats de Primavera

Una bona idea és aprofitar aquesta estació tan colorida per fer manualitats amb els alumnes. Aquí us deixem algunes idees originals:

manualitat de primavera manualitat de primavera manualitat de primavera

Més idees aquí! 

5. Treballar les festes i tradicions

Us proposem treballar festes tan representatives com:

 • La llegenda de Sant Jordi: aprofitem aquesta festa per llegir contes amb els alumnes, escriure relats i explicar la llegenda!
  Llibres Sant Jordi
 • Setmana Santa i Pasqua: Fem la mona de pasqua amb els alumnes, dibuixem un conillet de pasqua i recuperem les festes tradicionals.
  mona pasqua

 

Teniu més idees per treballar la Primavera a l’aula? Ajudeu-nos a ampliar el llistat escrivint nous recursos per treballar La Primavera a l’aula als comentaris!

Comentaris

 1. Petit Explorador - Sonsoles

  Podríeu preparar també concursos de relats per Sant Jordi! O bé un concurs de pastissos, o de manualitats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *