5 Recursos per treballar el Nadal a l’aula

Categories: Pelis, Música i multimedia.

Ara que s’acosta el nadal us volem proposar algunes idees per treballar els últims dies de classe amb els alumnes.

Nosaltres us volem proposar aprofitar les dates nadalenques per apropar el Nadal als nens, gaudir de la màgia d’aquests dies amb els infants i posar en marxa propostes que faran del camí fins a Nadal un període engrescador i emocionant.

Recursos per treballar el Nadal a l’aula:

1. Decorar l’aula

Primer de tot, ambientem l’aula amb la temàtica de Nadal. Podeu construir un arbre de nadal, penjar uns mitjons de nadal per la classe, posar el Tió a un racó de l’aula, etc. Mira aquestes idees:

Arbres de nadal en 3D:

Arbre de nadal arbre de nadal arbre de nadal

Arbres de nadal a la paret:

arbre de nadal arbre de nadal arbre de nadal

Decoració de portes:

porta ninot de neu Porta Reis Mags

Porta Papa Noel

Decoració per la classe:

Decoració escolar

calendari advent mitjons taules

Més idees aquí! 

2. Aprendre Nadales.

Aprendre i cantar nadales és un recurs fantàstic que, a banda de recuperar la tradició, ens permet fomentar el gust per la música. Una altra opció és confeccionar una selecció de música ambiental nadalenca per treballar a l’hora de plàstica o en moments més distesos.

  • A Betlem me’n vull anar
  • Allà dalt de la muntanya
  • El 25 de desembre
  • El noi de la mare
  • Ara ve Nadal

3. Cuina de Nadal 

Un recurs per treballar amb els alumnes el Nadal, consisteix a elaborar alguna recepta nadalenca. Nosaltres us proposem fer les típiques galetes de gingebre! És una recepta molt fàcil per cuinar amb nens i si a més els deixem que les pintin i decorin a la seva manera, per treballar la creativitat.

galetes de gingebre

Reserva el teu taller de cuina escolar! 

4. Manualitats de Nadal

Una bona idea és fer manualitats amb els alumnes. Després aquests objectes de nadal els podran regalar als familiars i amics per Nadal!

postals nadal decoració arbre nadal marc de fotos

Més idees aquí! 

5. Un Conte de Nadal

Us proposem gaudir l’últim dia d’escola d’un espectacle escolar de titelles de drap o d’un conte musical. Amb aquesta activitat els nens aprendran d’una manera divertida i participativa històries de nadal i a la vegada farem una activitat diferent de comiat de trimestre.

conte nadal

Més informació aquí. 

 

Teniu més idees per treballar el Nadal a l’aula? Ajudeu-nos a ampliar el llistat escrivint nous recursos per treballar el Nadal a l’aula als comentaris!

Comentaris

  1. Mireia

    Aclariment : “caga tió” és el que li diem al tió per aconseguir que cagui regals, sorpreses, torrons, etc. El tronc de fusta és diu tió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *