5 Diades Castelleres per anar amb nens

Categories: Teatre, Música i Espectacles amb nens.

Els castells són una de les manifestacions culturals més genuïnes i singulars d’Europa, consistent en la construcció de torres humanes de fins a nou i deu pisos d’alçada. Avui et volem proposar anar a alguna de les 5 Diades Castelleres amb els nens i gaudir en familia de la cultura i tradició catalana.

El lema dels castellers és “força, equilibri, valor i seny“, tot i que, per als que s’ho miren, els mots més adequats podrien ser emoció, nervis, suspens i alegria. Sens dubte, viure una jornada castellera és un viatge per un mar de sensacions, i no és estrany que la UNESCO declarés aquesta activitat tan nostrada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

A la web de Barcelona és molt més ens proposen 5 Diades Castelleres imprescindibles a les comarques barcelonines per anar aquest 2016:

Castellers de Terrassa

1.Festa Major de Terrassa

El primer diumenge després de Sant Pere (29 de juny). Els Minyons de Terrassa són una de les colles capdavanteres, i en el marc de la Festa Major egarenca, tot i que s’escau força matinera dins la temporada castellera, sempre tiren castells de màxima dificultat. Hi actuen també els Castellers de Terrassa i una tercera colla.

Capgrossos

2. Les Santes de Mataró

La Diada té lloc el diumenge abans del dia de les patrones de Mataró, Les Santes (27 de juliol). La colla local, els Capgrossos, amb alguns castells de màxima dificultat en el seu historial, convida dues formacions més, en els darrers anys sempre de Gamma Extra.

Vilafranca del Penedès

3. Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès
Per a molts, la Diada castellera amb majúscules. Es fa per Sant Fèlix, el 30 d’agost, caigui quan caigui. Hi participen les quatre millors colles de la temporada anterior, en una decisió que prenen els Administradors de la festa i que sovint aixeca polseguera. El nombre de castells estratosfèrics que es poden veure al llarg de les, habitualment, més de quatre hores de Diada és espectacular.

Vilafranca del Penedès

4. Tots Sants a Vilafranca del Penedès
A la capital de l’Alt Penedès l’1 de novembre no només fa olor de castanyes, moniatos i panellets, sinó també de castells. Fan d’amfitrions els Castellers de Vilafranca, també una colla puntera, i si bé les colles visitants no estan considerades, com les del 30 d’agost, les millors de la temporada anterior, sempre es tracta de formacions d’un alt nivell i que sovint ofereixen aquest dia la millor actuació de la temporada.

Els Minyons de Terrass

5. Diada dels Minyons de Terrassa
El tercer diumenge de novembre, quan moltes colles han acabat la temporada, als Minyons de Terrassa encara els queden ganes i forces per fer castells. Els de la camisa malva posen tota la carn a la graella i signen actuacions que en moltes ocasions han estat històriques. Els acompanyen dues colles més.

 

Us animeu a anar a veure una diada castellera amb els vostres fills? Podeu consultar més activitats per a fer amb nens aquí. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *