4 cims per pujar amb nens

Categories: Excursions amb nens i Parcs Naturals.

Arriba l’estiu, les vacances, i en aquesta època ens agrada sortir a la natura amb els nens i aprofitar el bon temps. Però, podem pujar cims amb els nens? Et proposem 4 cims que pots fer amb els nens!

Hem seleccionat 4 cims a prop de Barcelona que ens permetran divertir-nos, caminar, explorar i gaudir de la naturalesa.

Abans de fer aquestes excursions tingueu en compte que fer cims, implica en algun moment el camí, fer pujada. Però vaja, res que no es pugui superar amb un petit esforç, i estem segurs que qualsevol criatura que faci un temps que camina pot assolir l’objectiu.

A més, de seguida podreu comprovar que sovint les petites muntanyes també poden oferir grans panoràmiques. Animeu-vos a fer aquestes excursions amb els nens!

Les torretes

1. Les torretes Griminella i del Clos

 • Ruta: A Martorell troba el carrer de la Muntanya i comença a seguir-lo cap amunt. Quan es converteix en pista t’endinses a la serra de les Torretes, i passaràs per una antiga mina d’aigua. Segueix el camí fins a arribar a una plana, on, a la dreta, hi ha una pista estreta que arriba a la torreta Griminella i després a la del Clos. Les construccions són torres quadrades que tenen possiblement origen romà, i dominaven el pas de la Via Augusta pel Pont del Diable.
 • Vistes: Avui, des d’aquests 219 metres d’altitud, veiem una bonica estampa de Montserrat i de part de la comarca del Baix Llobregat.
 • Durada: 2 hores i mitja (anada i tornada).

Castell de Burriac

2. Castell de Burriac

 • Ruta: El camí més curt és des de Cabrera de Mar, però també s’hi pot pujar des d’altres indrets, com ara sortint de la Font Picant d’Argentona. Els metres finals són un xic més costeruts, però d’altra banda accedir al cim del turó de Burriac, amb el seu castell d’origen medieval al capdamunt, és una excursió senzilla entre vegetació pròpia de les serralades litorals.
 • Vistes: A dalt, entendràs per què ja els ibers –laietans en aquestes latituds– s’enfilaven a aquest turó de 400 metres per guaitar un ampli territori.
 • Durada: 2 hores (anada i tornada).

Castell de Claramunt

3. Castell de Claramunt

 • Ruta: Des del centre de la Pobla de Claramunt l’excursió a aquest “castell de frontera”, situat a 453 metres sobre el nivell del mar, és de poc més d’un quilòmetre i no té pèrdua. Fins i tot hi ha bancs per seure durant el recorregut!
 • Vistes: El recinte és un dels més ben conservats dels molts castells que hi ha a l’Anoia, se’n va fer una reforma a consciència ara fa pocs anys, es pot visitar per dins, i ofereix unes magnífiques panoràmiques de la Conca d’Òdena i Montserrat.
 • Durada: 1 hora i mitja.

Puig d'Olorda

4. Puig d’Olorda

 • Ruta: Recorregut pel Parc de Collserola per arribar al cim del Puig d’Olorda (436 metres d’altitud), també conegut com la Creu perquè està coronat per una gran creu, així com per una torre de vigilància d’incendis. Un itinerari fàcil és sortir des del castell de Castellciuró, al terme de Molins de Rei, on es pot aparcar, i a partir d’aquí fer el trajecte d’uns 8 quilòmetres.
 • Vistes: Passa per llocs com el castell i l’ermita de Santa Creu d’Olorda i la Pedrera dels Ocells.
 • Durada: 3 hores (anada i tornada).

 

Si teniu ganes de més, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, cims com El Montcau o La Mola tampoc presenten grans dificultats! Trobareu molta més informació al web de Barcelona és molt més.  

 

Abans de sortir, recordeu:

 • Porteu gorra, una peça d’abric, calçat de muntanya, protecció solar, i no oblidis que els nens creixen molt ràpid!, assegura’t que les botes i la roba no s’han quedat petites. També, recorda que a la muntanya pot sorgir qualsevol canvi de condicions meteorològiques, que no et sorprengui sense recursos.
 • No oblidis una petita farmaciola a la teva motxilla. Telèfon mòbil amb la bateria carregada i carregador addicional no pot faltar. Afegeix aigua i menjar.
 • Una bona idea és que cada membre de la família porti una motxilla amb el seu material. Per poc que portin els nens petits, ells seran responsables de les seves coses.
 • Com es tracten de cims per pujar amb nens, que no et faci mandra omplir una mica més la teva motxilla amb: quaderns per guardar fulles, lupes, càmera de fotos, prismàtics, guies d’interpretació de la naturalesa… Fes totes les parades que vulguin fer els petits, sigui pel motiu que sigui (una branca, una pedra, una formiga, una ombra…). Deixa que ells trobin les seves pròpies motivacions en el dia d’excursió.
 • Intenta, involucrar als petits en l’excursió: que el nen guiï al grup, que miri el mapa, que aprengui a buscar les indicacions del camí, que decideixi per on anar o on parar…

 

En definitiva, ja pots començar a preparar la cantimplora i les xiruques per anar a aquests 4 cims per pujar amb nens!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *