12 idees per fer amb els nens després del col·legi

Categories: Tallers i Activitats amb nens.

A vegades no sabem que fer amb els nens després de l’escola. Avui et volem proposar  12 idees per fer amb els nens després del col·legi, perquè no us avorriu ni un segon! Jugar, estudiar, passar estona junts i moltes idees més:

Jugar al pati

1. Jugar amb la resta de companys una estona al pati del col·legi, al parc o la plaça del costat del col·le.

 

parlar amb els nens

2. Els salts, l’emoció en sortir de classe del teu fill és una bona ocasió per preguntar-li com ha anat el dia. Això serveix per construir i reforçar uns llaços d’afectivitat que segur que recordaran.

 

merendar

3. Berenar abans d’arribar a casa.

 

ordenar

4. A casa posar una mica d’ordre a l’habitació, la motxilla amb les coses de classe, etc. Així li ensenyem a ser responsable de les seves coses i aprèn unes pautes de comportament.

 

futbol

5. Apuntar als nens a alguna activitat extraescolar els aporta nombrosos beneficis. Però no ha de plantejar-se com una prolongació del col·legi, sinó com unes tasques a les quals s’ha compromès i a les quals va content. No hi ha una activitat millor que una altra, depèn de cada nen i les seves circumstàncies, les seves capacitats i necessitats.

 

mascota

6. Si teniu una mascota després del col·legi és el moment de posar en pràctica les seves responsabilitats com: netejar-li la gàbia a l’hàmster, sortir a passejar al gos, o donar de menjar als peixos.

 

planta

7. Si teniu una balconada o una finestra on poder posar un hort a casa, serà genial poder anar veient dia a dia com creixen les nostres plantitas: tomàquets, orenga, raves… I després, provar que bons han sortit!

 

manualitats

8. Fer manualitats. Podeu utilitzar material reciclat com a caixes de cartró, el tub del wc, el pastico d’una ampolla… i deixar volar la imaginació del vostre fill. Segur que us sorprèn!

 

deures

9. Fer els deures, sempre costa posar-se a estudiar… per això us recomanem que establiu un horari per fer els deures tots els dies a la mateixa hora.

 

cocinar

10. Cuinar junts i formar una experiència positiva amb els aliments és molt important perquè els nens coneguin la base d’una bona nutrició. Una bona idea és preparar el sopar junts.

 

banyera

11. El moment del bany serveix per relaxar als nens abans de ficar-se al llit, jugar una estona amb les bombolles de sabó i crear una bona higiene corporal i benestar personal.

 

cuento

12. Pels més petitons llegir-li un conte abans d’anar a dormir perquè agafi el son. Si vam crear aquest hàbit quan siguin majors voldran llegir solos abans d’anar a dormir.

 

T’han agradat les nostres idees? En tens més? Explica’ns als comentaris que fas tu amb els teus fill després de l’escola!

Comentaris

 1. Luz

  Hola

  Al meu fill fe 6 anys li encanten les manualitats, he comprar un llibre interessant “mis primeres experimentos” on es troben moltes idees.
  Algú pot explicar me com es fa la manualitat que es veu en aquesta part del blog ” fer manualitats “??

  gràcies

  • Bon dia Luz,

   Inflar un globus sense bufar amb l’ajuda de vinagre i bicarbonat és un dels experiments de química més fàcils i divertits que pot fer amb el teu fill! Els passos que heu de seguir són:
   – Posar mig got de vinagre dins de l’ampolla.
   – Amb l’embut tirar 4 cullarades de bicarbonat dins del globus i empeny-ho cap al fons.
   – Col·loca la boca del globus en la boca de l’ampolla amb cura que el bicarbonat no caigui sobre el vinagre encara.
   – Quan ja estigui col·locat subjecta el globus i deixa que el bicarbonat caigui en el vinagre.
   – Observeu junts el que ha ocorregut i toqueu l’ampolla per notar si s’ha refredat o s’ha escalfat.

   És molt divertit! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *