10 motius per anar al cau

Categories: Tallers i Activitats amb nens.

Quins beneficis te portar al nostre fill a un cau? Que pot aportar-li a un nen anar a un grup escolta? Què és exactament i que fan? Quin és el millor agrupament pel meu fill? Aquestes entre d’altres són algunes de les preguntes que ens poden sorgir a l’hora de decidir si volem apuntar al nostre fill a un cau.

Bàsicament el que podem esperar com a pares del cau és que el nostre fill s’ho passi bé i aprengui fent coses que normalment no fa en altres entorns en el que participa com pot ser a l’escola, amb la família o amb els amics. Però un cau pot fer molt més pel nostre fill.

Al Petit Explorador us oferim una llista del 10 motius pels quals és bo portar a un nen al cau:

 1. Els amics: Al cau el teu fill coneixerà un nou grup d’amics amb qui viurà noves experiències, compartirà alegries, sorpreses, il·lusions però també llàgrimes i patiments. Tots aquests moments crearan un vincle molt especial i convertiran a aquest grup de companys en amics per a tota la vida.
 2. El contacte amb la naturalesa: Les activitats es realitzen al aire lliure, això ensenyarà als nens a ser respectuosos amb el seu entorn i a aprofitar el que aquest té per oferir-los a la vegada que entenen el valor i la importància de cuidar la natura.
 3. El treball en equip: Des de nens els ensenyen a treballar en equip, és la base del grup, i aquest aprenentatge els servirà per a qualsevol situació del seu dia a dia des de petits fins a la seva vida adulta.
 4. Confiança, lleialtat i companyerisme: per poder dur a terme les activitats el nostre fill aprendrà el valor de confiar en els seus companys i a la vegada correspondre als amics amb lleialtat i companyerisme, valors fonamentals per a la seva vida.
 5. Treballar l’esperit crític i participatiu: els caps (monitors) despertaran l’esperit crític dels nens i nenes, i els faran participar donant el seu punt de vista al mateix temps que aprenen a respectar les diferents opinions. Això els permetrà analitzar les ideologies i opcions que la societat presenta per posteriorment triar una opció de vida.
 6. Un espai on reflexionar: en el dia a dia no és fàcil trobar un moment per parar a pensar sobre nosaltres mateixos: qui som, que volem, quines prioritats tenim a la vida, que hem de millorar, estem satisfets amb nostres mateixos, etc. Promoure aquests valors ajudaran al nen a superar l’individualisme i el materialisme, i afavorirà a la formació de la seva personalitat.
 7. Fer servei: és una font d’aprenentatge basada en la participació. Es tracta de que el grup de nens cada any escull un projecte que els motivi i que es tracti de fer una contribució directa per la transformació i millora de l’entorn.
 8. Aprenen a valorar el que tenen: Quan els nois marxen de campaments estan dies en plena naturalesa sense les comoditats tan bàsiques com un llit i una dutxa o sense poder veure la tv, parlar pel whatsapp o jugar a la play, i tornen apreciant cada racó de la casa.
 9. Caps/monitors voluntaris: les persones que estan a càrrec dels nostres fills estan allà treballant cada dia per vocació sense esperar cap recompensa econòmica a canvi. Això fa que tot i ser nois normalment molt jovenets ens transmetin als pares la confiança i seguretat per donar-los la gran responsabilitat de cuidar als nostres fills.
 10. Compromís: l’escoltisme no es tracta d’una “guarderia” a la qual els nens van a passar l’estona si no que implica un compromís real i una veritable acció educativa.

 

En resum els nens i nenes no són només receptors de nous coneixements, sinó que aprenen a partir del que viuen, pensen, senten i fan a la vegada que s’ho passen bé i es diverteixen amb els companys. Aquest aprenentatge és per a tota la vida i les habilitats que adquireixin els acompanyaran sempre.

 

Preus: Cada cau estableix les seves quotes, però en general són força assequibles. Els membres de l’agrupament són tots voluntaris i per tant l’import que es paga es bàsicament per cobrir els costos de material, sortides, activitats, etc.

 

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya és una associació que té prop de 150 agrupaments arreu de Catalunya. Alguns caus són:

 

Comentaris

  • Hola Magda,
   Cada cau estableix les seves quotes, però en general són força assequibles. Amb aquest import es cobreix l’assegurança, el cost del lloguer o manteniment del local i les activitats ordinàries. Les sortides, els campaments i les activitats puntuals s’acostumen a cobrar per separat.
   Perquè et facis una idea al cau de Barcelona, Agrupament Escolta i Guia Santa Maria – Santa Agnès, cobren dues quotes de 95€ una una a principis de curs i l’altre cap al març-abril. Aquestes quotes cobreixen tot el que és material i berenars dels dissabtes, les assegurances dels caps i dels nens, i el material i transport de les excursions de caps de setmana. Els campaments de Nadal, Setmana Santa i estiu es cobren a part.
   De totes maneres el millor és que preguntis les quotes al cau més proper a casa teva.
   Salutacions,

 1. esther

  Hola, vivimos en el Prat de Llobregat (Barcelona) y me gustaria saber si hay CAU….. necesito información. Muchas gracias de antemano.
  Saludos,
  Esther.

 2. Yvonne Ruiz

  Hola, voldria saber si els caus son laics o pertanyen a entitats vinculades amb l’esglesia. I saber si hi ha algun per el Vallés Oriental. Gràcirs.

  • Hola Yvonne,
   Històricament Minyons Escoltes i Guies és l’entitat que aplega els agrupaments catòlics mentre que Escoltes Catalans i a l’Acció Escolta de Catalunyal són de caire no confessional. Però, cada dia hi han menys caus de Minyons Escoltes i Guies que segueixin vinculats a l’església. A més a més, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha aprovat unir-se als Escoltes Catalans i a l’Acció Escolta de Catalunya per crear una única associació d’escoltisme i guiatge. Per això, et recomanem que consultis el llistat de caus i preguntis directament a cada agrupament: http://www.escoltesiguies.cat/agrupaments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *