10 activitats per a nens a Tarragona

Categories: Viatjar, vacances amb nens.

Tarragona, a la vora del Mediterrani, ens ofereix un seguit de propostes per a fer amb nens que no us podeu perdre! Les seves extenses platges, el seu conjunt arqueològic, saborosos peixos i mariscs, i infinitat d’esports nàutics… ens ofereixen un total de 10 activitats per a nens a Tarragona. Descobreix-les:

1. Conjunt arqueològic de Tàrraco

El conjunt arqueològic de Tàrraco inclou els espais i recintes següents:

10 activitats per a nens a Tarragona

 • Muralles: va ser la primera gran construcció que els romans van dur a terme.
 • Recinte de culte i Fòrum Provincial: es va construir a la part alta de la ciutat, i tenia la funció de dirigir la província des del punt de vista polític i econòmic.
 • Circ: el seu estat de conservació és excepcional. El circ va ser, sense cap mena dubte, l’espectacle de masses de més popularitat al món romà.
 • Fòrum de la Colònia: va ser el centre neuràlgic de Tàrraco, es va convertir en un punt de trobada i de reunió de les elits locals. A més, s’hi va desenvolupar tota l’activitat administrativa.
 • Teatre: El Teatre romà aprofita el fort desnivell del terreny per a recolzar-hi, en part, la graderia. Conserva restes de les tres parts fonamentals de l’edifici.
 • Amfiteatre, basílica i església romànica: L’Amfiteatre va completar la trilogia d’edificis d’espectacles (teatre, circ i amfiteatre). Posteriorment, al seu interior s’hi va construir una basílica, i, més tard, es va edificar l’església romànica.
 • Necròpolis paleocristina: es tracta d’un cementiri excepcional, considerat dels més grans i importants de tot l’occident de l’Imperi romà.
 • Aqüeducte: la conducció recollia l’aigua a l’actual localitat de Puigdelfí i la conduïa fins a Tàrraco.
 • Torre dels Escipions: és un monument funerari en forma de torre.
 • Pedrera romana del Mèdol: és una gran foia produïda per la constant extracció de pedra en època romana.

2. Pont del diable

En aquesta activitat de turisme familiar us sorprendreu de tots els elements especials que hi ha al Parc Ecohistòric i que faran que sentiu la presència dels romans: els racons dels jardins romàntics, les olors de les plantes aromàtiques, un cargol que no és un cargol, els animals del Parc, i naturalment l’aqüeducte de les Ferreres.

10 activitats per a nens a Tarragona

Just als peus d’aquest monument podreu gaudir en família de la llegenda que s’amaga darrera de l’aqüeducte, i conèixer el seu paper transcendental a través de dinàmiques i jocs que treballen l’aigua.

3. La Ruta del Paisatge dels Genis

A la zona de Tarragona explora la Ruta del Paisatge dels Genis amb La Targeta Genial! Visita els espais de quatre municipis que van inspirar a quatre grans genis:

 • Visita el Reus d’Antoni Gaudí
 • El Mont-roig de Joan Miró
 • El Vendrell de Pau Casals
 • L’Horta de Sant Joan de Pablo Picasso

10 activitats per a nens a Tarragona

Fes-te amb la Targeta Genial aquí! Aquesta inclou l’entrada gratuïta als centres culturals de la Ruta, descomptes en visites guiades, en excursions en bicicleta, en allotjaments… I a més, els menors de 14 anys que vagin acompanyants d’un adult amb la Targeta Genial tenen l’accés gratuït als centres. Passa caps de setmana en família genials i busca el petit gran geni que portes a dins!

4. La platja

A Tarragona trobareu 15 quilòmetres de costa de fàcil accés. Les platges de Tarragona es caracteritzen per la sorra molt fina, tova, suau, ideal per anar amb nens.

10 activitats per a nens a Tarragona

Les platges i cales de la Costa Daurada tenen un pendent molt suau que permet caminar dins l’aigua o nedar-hi sense riscs.

5. Anar “a tocar ferro”

El Balcó del Mediterrani situat al capdamunt de la Rambla Nova, a uns 40 metres sobre el mar, permet una visió privilegiada del Mare Nostrum, el port de Tarragona, la platja del Miracle i l’Amfiteatre.

10 activitats per a nens a Tarragona

És tradició entre els tarragonins passejar per la Rambla Nova fins al Balcó del Mediterrani i anar “a tocar ferro”. La barana una forma inconfusible i es diu que tocar-la dóna sort.

6. Tarracotren

10 activitats per a nens a Tarragona

Al costat del circ, a escassa distància podeu agafar el Tarracotren, que permet donar una volta sencera al barri del centre i el Serrallo, o bé creuar a peu el Balcó del Mediterrani i descendir per la Rambla Nova, on trobareu l’estàtua de l’avi Virgili i el monument als castellers que us serviran com a reclam per als més petits.

7. Camins de Tarragona

10 activitats per a nens a Tarragona

La xarxa de camins públics de Tarragona està formada per antics camins de carro, de ferradura, senderes i també altres camins més actuals. Són camins adequats per passejar, caminar, anar en bicicleta, a cavall i relacionar-se amb els paisatges, els horitzons i el patrimoni dels voltants d’aquesta ciutat.

8. Activitats per a nens a Tarragona 

Jocs per trobar tresors amagats, gimcanes, relats, histories, curses i molt més! Trobaràs activitats didàctiques, educatives i lúdiques que us permetran conèixer les muralles o el circ de Tarraco. T’ho perdràs?

10 activitats per a nens a Tarragona

9. Parcs d’atraccions 

A la zona de Tarragona trobareu molts parcs d’atraccions on podreu gaudir del temps d’oci amb els nens:

10 activitats per a nens a Tarragona

 • PortAventura es la destinació perfecta per anar-hi amb la família. Descobreix els sis mons d’un dels parcs temàtics més emblemàtics d’Europa!
 • Caribe Aquatic Park, és el parc aquàtic de PortAventura on pots gaudir de les piscines i dels tobogans més divertits amb tota la família.
 • Ferrari Land, viu l’autèntica experiència Ferrari en els més de 70.000 m2 d’emoció, adrenalina i diversió. Un parc temàtic únic a Europa on gaudiràs amb la família d’una experiència apassionant, i on gaudiràs de la tecnologia i la innovació més impressionants a les atraccions i experiències.
 • Aquópolis Costa Daurada és el lloc ideal per gaudir amb la família. Els més petits de la casa viuran un infinit d’aventures a les diverses atraccions destinades especialment per ells, on començaran a experimentar les seves primeres sensacions a un parc aquàtic.
 • Aqualeon ofereix l’oportunitat de gaudir d’un lloc extraordinari a la naturalesa. Els nens tenen una zona infantil amb atraccions especialment dissenyades per a ells.

10. Menjar a un restaurant 

10 activitats per a nens a Tarragona

Al Serrallo us ofereix moltes i bones opcions per degustar el peix descarregat a la tarda. Podeu tastar el bo i millor del receptari serrallenc al restaurant Xaloc, mentre els petits juguen al parc situat al davant de l’establiment. El Xaloc està situat al barri de pescadors, no es pot esperar una altra cosa que la qualitat més exquisida quant a peixos i a mariscs es refereix. Si voleu mar, est és el vostre lloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *